RIJDERSINFO 2016 – 2017

KLASSIEKERS & NEO-KLASSIEKERS
Naast de 11 Klassieke wedstrijden zullen dit winterseizoen maximaal 4 andere wedstrijden worden geadopteerd als neo-klassieke wedstrijden. De SNK en de KNSB hebben hiertoe besloten om mogelijk sneller wedstrijden te kunnen organiseren en daardoor eerder tot betaling van het algemeen klassement over te gaan. Bovendien worden organisaties in de gelegenheid gebracht mee te liften op de sponsoring, de media afspraken en puntentelling van de Klassiekers. Zodoende is er één natuurijs circuit en is er duidelijkheid voor ploegen/rijders/media/sponsors.

Op de websites www.schaatsen.nl en www.natuurijsklassiekers.nl zal bekend worden gemaakt welke wedstrijden onderdeel worden van dit circuit. Hou die dus goed in de gaten.

Ook voor het komende seizoen zijn UNOX en KPN de sponsors van het Nederlandse Klassieke natuurijs.

NOS MEDIA AANDACHT
De NOS zal in elk geval van alle wedstrijden (tot en met de 1ste na de mogelijke Elfstedentocht) beelden uit gaan zenden. In de vroege avond zal een korte samenvatting te zien zijn van een paar minuten. Wat later op avond zal deze herhaald worden. Daarnaast zal in de vroege of late avond een langere samenvatting te zien zijn. Het streven is dat één Klassieker live wordt uitgezonden.

BEENNUMMERS
De logo’s van UNOX en KPN zijn al op de pakken/beennummers zichtbaar via KNSB sponsoring. Dezelfde logo’s dienen ook bij het natuurijs gedragen te worden.

LEIDERSPAK
Er wordt gestreden om het “KNSB Klassieker Natuurijs Klassement”. Voor de leider (zowel dames als heren) is een leiderspak beschikbaar. Dit pak wordt aangeleverd voor de volgende wedstrijd en gemaakt door Hunter Sportswear. Het ontwerp van het pak is opgenomen in de bijlage. Wij zien graag dat de hoofdsponsor van het team ook op het leiderspak aanwezig is. Wij verzoeken u daarom dit logo in .eps formaat zo spoedig mogelijk te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

REGLEMENTEN
Er wordt gestreden om het “KNSB KLASSIEKER NATUURIJS KLASSEMENT”. De Klassiekers worden verreden onder KNSB wedstrijdreglementen, aangevuld met de volgende voorwaarden:

1. Om in aanmerking te komen voor dit klassement moeten rijd(st)ers wel aan 75% van de wedstrijden hebben deelgenomen.
2. Wanneer rijd(st)ers op de dag van een te verrijden Klassieker of Neo-klassieker bij een andere wedstrijd rijden, volgt uitsluiting van het KNSB Natuurijsklassieker Klassement.
3. Om in aanmerking te kunnen komen voor het dagklassement dienen gedurende de hele wedstrijd de logo’s van UNOX en KPN duidelijk zichtbaar op de daarvoor in het reglement genoemde plaatsen (beennummers) gedragen te worden.
4 De leider in het algemeen klassement draagt het leiderspak. Indien de Klassementsleider
dit pak niet draagt, volgt uitsluiting van de wedstrijd en het klassement.

PUNTENTELLING
Puntentelling van het heren en dames Algemeen Klassement is als volgt:

    Bij marathons t/m 100 km Bij marathons meer dan 100 km
1ste plek     25,1 pnt 35,1 pnt  
2de plek     21 pnt 29 pnt  
3de plek     18 pnt 24 pnt  
4de plek     17 pnt 20 pnt  
5de plek     16 pnt 17 pnt  
6de plek     15 pnt 15 pnt  
7de plek     14 pnt 14 pnt  
8ste plek     13 pnt 13 pnt  
9de plek     12 pnt 12 pnt  
10de plek     11 pnt 11 pnt  
11de plek     10 pnt 10 pnt  
12de plek     9 pnt 9 pnt  
13de plek     8 pnt 8 pnt  
14de plek     7 pnt 7 pnt  
15de plek     6 pnt 6 pnt  
16de plek     5 pnt 5 pnt  
17de plek     4 pnt 4 pnt  
18de plek     3 pnt 3 pnt  
19de plek     2 pnt 2 pnt  
20ste plek     1 pnt 1 pnt  

INSCHRIJVEN

De volgende rijd(st)ers worden toegelaten tot de Klassieke of Neo-klassieke wedstrijden.

Heren:
• Alle topdivisie rijders
• Alle belofte rijders

Dames:
• Alle Topdivisie rijdsters
• De eerste 6 dames uit de regio Noord/Oost.
• De eerste 6 dames uit de regio West (het zesbanen toernooi)
• De eerste 2 dames uit de regio Zuid
De deelname van de Dames uit de regio competities, wordt bepaald één week voor het evenement.


Masters
• Masters M1 – 120 rijders.
Rijd(st)ers staan op basis van bovenstaande criteria automatisch op de deelnemerslijst 48 uur voor aanvang van de wedstrijd. Deze lijsten worden bekendgemaakt op www.knsb.nl en www.schaatsen.nl.
Bij alle wedstrijden worden Dames en Heren wedstrijden verreden, behalve in Ankeveen waar ploegen à 5 heren rijden en de dames hun wedstrijd op de laatste dag van de 3-Daagse verrijden.

STICHTING NATUURIJS KLASSIEKERS
De Stichting Natuurijs Klassiekers is er trots op dat de 11 leden van de Stichting Natuurijs Klassiekers gemiddeld zo’n 106 jaar bestaan. Het gaat om:

1. Ankeveense IJsclub
2. IJsclub Giethoorn
3. IJsclub Westerland
4. IJsclub "Lyts Bigjin" Earnewald
5. IJsclub Loosdrechtse Plassen
6. Federatie Noordwesthoek
7. IJsvereniging Oldambt Scheemda
8. IJsclub Zevenhuizen
9. Samenwerkende IJsverenigingen Veluwemeer tochten
10. Noorder Rondritten
11. USA Marathon

Kandidaten voor een invitatie als Neo-klassieker zijn: Duurswold, Goingarijp, Zuidlaardermeer, Appingendam, Akkrum, 11 Merentocht, Emmen, Overijsselse Merentocht.

CONTACT GEGEVENS
David Pos, voorzitter SNK, voor vragen over de Klassiekers of Neo-Klassiekers, de organisatie van de wedstrijden, de reglementen en het prijzengeld, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-55516025.

Piet Wieringa, secretaris SNK, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Jan Ottevanger, penningmeester SNK, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Willem Hut, competitieleider marathon, voor vragen over reglementen en het inschrijven, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-42080961.

Ivo Elfrink, Gruppo Sportivo, voor vragen over sponsoring, media, beennummers en het (aanleveren van het) leiderspak, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-54312640.

Jeroen de Vries, Hunter Sportswear, leiderspak en aanleveren transfers/logo’s, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0513-767278.

SOCIAL MEDIA EN KNSB MEDIA
Nieuws over de Natuurijs Klassiekers is ook te volgen via knsb.nl, schaatsen.nl, natuurijsklassiekers.nl. En via de social media van de Klassiekers:
• Instagram: @natuurijsklassiekers
• Facebook.com/pages/natuurijsklassiekers
• Twitter: @ijsklassiekers