• Twitter
  • Instagram

ONZE STICHTING

Veel van onze wedstrijden worden al ruim een eeuw georganiseerd. Sinds 1991 zijn ze verenigd in onze stichting. Sinds dat moment zijn wij één competitie, met sterke sponsors en veel aandacht op televisie. Een afgestemde kalender zorgt ervoor dat alle teams en rijd(st)ers bij alle wedstrijden kunnen starten. Het zijn de locale organisaties met hun vele vrijwilligers die de wedstrijden daadwerkelijk organiseren. Uit liefde voor de sport worden deze wedstrijden zonder winst-oogmerk georganiseerd.

ONZE WEDSTRIJDEN

In de meer recente geschiedenis van onze stichting zijn nieuwe wedstrijden aan het Klassieker circuit toegevoegd. Vorst en ijsomstandigheden kunnen lokaal zeer sterk verschillen en zodra ergens voldoende ijs is willen we de sport promoten. Door nieuwe locaties als neo-klassiekers te omarmen en te laten profiteren van sponsoring en media aandacht vergoten we de kans op een serie wedstrijden. Mede hierdoor hebben we in recente zwakkere winters toch mooie wedstrijden kunnen verrijden.

ONZE PARTNERS

De Nederlandse natuurijs wedstrijden kunnen niet bestaan zonder hulp van onze trouwe partners. Unox is vanaf onze oprichting betrokken bij de stichting. Sinds dat moment verslaat ook schaatsomroep NOS onze wedstrijden. De afgelopen 10 winters was KPN sponsor partner van onze wedstrijden. Sinds het vertrek van KPN uit de schaatssport, zoeken wij een opvolger voor KPN. Wie wordt de nieuwe partner van onze prachtige wedstrijden? Met elkaar zorgen we ervoor dat teams kunnen strijden om de winst en prijzengeld. En dat Nederland getuige kan zijn van onze prachtige echt Hollandse sport.

Stichting Natuurijs Klassiekers

Lees Verder
Contact

Over de SNK.

Sinds schaatsheugenis organiseert de Stichting Natuurijs Klassiekers de mooiste pro wedstrijden op Nederlands Natuurijs. 18 wedstrijden die gemiddeld 109 jaar bestaan en met recht Klassieker mogen heten. Wie deze wint schrijft schaatsgeschiedenis ...